SPYBREW

Øl brygget i al hemmelighed

Miljøet

Selvom bryggeriet hører til i den “lette ende” kan man godt tænke på miljøet. Der er mange steder i et bryggeri, hvor man sagtens kan indtænke den miljøbevidste tilgang til at drive et bryggeri.

Da vi er lokalt forankret i Hvidovre, så er det perfekt, at vores restprodukt ‘mask’ kan blive brugt i produktion af brød. Og det gør det takket være R Bakery, der holder til på Neergårds Alle 1. Så når du køber brød derfra, så kan du være heldig, at der er ‘lidt Spybrew’ med i brødet også.

I Spybrew har vi blandt andet indgået en aftale med Bug Farm, som aftager vores mask (den brugte malt fra brygprocessen) og som anvender masken til foder i deres virksomhed. På den måde genbruger vi masken i stedet for at det blot bliver smidt ud.En anden ting vi fokucerer på er vandforbruget. Et bryggeri bruger typisk rigtig meget vand under hele processen. For at minimere vandforbruget i Spybrew anvender vi nu en meget mere effektiv modstrømskøler, som er indbyttet i vores nye bryganlæg. Og det betyder et meget mindre vandforbrug. Modstrømskøleren bruges, når den kogende urt skal nedkøles umiddelbart før urten overføres til gærtanken. “Spildevandet” fra nedskølingen opsamles i bryganlægget og genanvendes så til rengøringen efter endt brygning.

I forbindelse med vores flytningen af Spybrew til det nye og større lokale på Arnold Nielsens Boulevard har vi valgt, at alt belysning i bryggeriet naturligvis er lavenergi for også her at kunne spare på strømmen.

Man kan nemlig sagtens være miljøbevidst selvom man er et lille og hemmeligt bryggeri.